Hlavní výhody okenních fólií oproti jiným způsobům stínění 

13.1.2023

Opírá se vám slunce téměř celý den přímo do oken, takže vás nepříjemně oslňuje, znemožňuje pohled do monitoru počítače nebo na televizi a v létě vám navíc udělá z domova saunu? Ještě donedávna řešila většina domácností tento problém instalací žaluzií, rolet, závěsů a podobných typů stínění. 

Protisluneční okenní fólie ale všechny výše uvedené možnosti v mnohém předčí. Znáte všechny její hlavní výhody?

Pomůže vám ušetřit za energie

Jakmile se vám do obyčejných oken začne opírat slunce, začne stoupat i teplota uvnitř místnosti. To může být zvláště v horkém létě opravdu nepříjemné, takže klimatizace běží naplno a účty za elektřinu stoupají…

Úplně jiné je to ale v případě oken s instalovanou protisluneční fólií. Ta totiž blokuje tepelnou část slunečního záření, čímž zabrání přehřívání interiéru. Klimatizaci tedy často ani nebudete muset zapínat, takže můžete ušetřit nemalé výdaje za elektřinu.

Zabraňuje blednutí nábytku a koberců

UV záření je hlavní příčinou takzvaného vyšisování barev nábytku, podlahových krytin nebo třeba obrazů. Jelikož ale fólie dovede zablokovat přes 98 % těchto UV paprsků, zůstane zařízení vaší domácnosti mnohem déle jako nové.

Eliminuje nežádoucí odlesky

Jistě jste již někdy zažili ty nepříjemné chvíle, kdy vám odlesky slunečních paprsků pod určitým úhlem brání ve sledování televize nebo monitoru počítače. Obvyklým řešením pak bylo zatáhnout závěsy nebo žaluzie a ponořit tak interiér do pološera.

Fólie na sklo tyto nepříjemné odlesky eliminují a do interiéru propouští pouze přirozené denní světlo, které neoslňuje. To ocení především vaše oči, pro které je pohled do příliš jasného světla velmi namáhavý.

Není náročná na údržbu

Ve srovnání s čištěním žaluzií i rolet je údržba okenní fólie naprostá hračka. Nejsou potřeba žádné speciální nástroje ani přípravky, a samotné mytí vám zabere jen chviličku. Přesný postup, jak pečovat o okna s fólií, najdete v jednom z našich předchozích blogových článků.

Chcete se o protislunečních fóliích dozvědět ještě více? Kontaktujte nás pomocí formuláře níže.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!