Jak pečovat o okna s fólií

3.1.2022

Nechali jste si do oken nainstalovat ochrannou, protisluneční nebo termoizolační fólii, ale nejste si nyní úplně jistí, jak správně přistoupit k budoucímu jarnímu úklidu? Nebojte se, fólie nejsou na péči vůbec náročné: naopak. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel.

Fólie těsně po instalaci

Ve dnech, následujících po aplikaci se na okenní fólii může objevit zamlžení, které vypadá trochu jako rozlité mléko. Není třeba se obávat — tento jev postupně zmizí, jak bude lepidlo pod fólií zasychat.

Podobně je tomu i v případě bublinek, které byste na fólii po instalaci teoreticky mohli objevit. Pokud se tak stane, v žádném případě je nepropichujte, jelikož byste poškodili celistvost fólie.

Okna rozhodně neomývejte hned po instalaci! Fólie potřebují na dokonalé vytvrzení a vyschnutí minimálně 30 dnů, v zimě i delší dobu.

Čištění okenních fólií

K fólii můžete přistupovat podobně jako ke klasickému sklu: ani to byste přeci nechtěli mít poškrábané. Vhněte se tedy materiálům i prostředkům s abrazivními vlastnostmi, stejně jako chemicky agresivním čistidlům.

Co nepoužívat

Jak tedy postupovat správně?

K šetrnému čištění okenních fólií budete potřebovat

  1. jemnou houbičku,
  2. běžný přípravek na čištění skel, eventuelně šetrný prostředek na nádobí, rozpuštěný ve vlažné vodě v nádobě s rozprašovačem,
  3. jemnou utěrku z mikrovlákna.

S tímto spolehlivým triem budete mít jistotu, že fóliím věnujete tu nejšetrnější možnou péči.

Po umytí okenní tabuli s fólií vždycky dobře osušte jemným hadříkem z mikrovlákna. Pokud byste nechali na okně vodu, mohla by vniknout pod fólii a způsobit nežádoucí bublinky.

Máte-li jakékoliv dotazy nebo pochybnosti o vhodnosti některého čisticího přípravku, nebojte se nás kontaktovat pomocí formuláře!

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!