Proč si nechat nainstalovat bezpečnostní fólie

21.2.2023

Ve věci bydlení i podnikání je bezpečnost u většiny z nás na předních příčkách hodnotového žebříčku. Bezpečnostní zámky i alarmy jsou sice skvělým řešením, ale co když chcete zabezpečit i okna, skleněné výlohy a další prosklené prvky? Právě od toho jsou tu bezpečnostní fólie na sklo.

Její instalace je cenově dostupná a nebude kvůli ní potřeba žádné vrtání, bourání a podobné činnosti. Důvodů, proč byste ji měli chtít, je ale mnohem více.

Bezpečnostní fólie zesílí vaše sklo

Hlavní výhodou bezpečnostních fólií je, že zesílí sklo, na němž jsou instalovány — a to až dvojnásobně. Silnější sklo toho pak samozřejmě také daleko víc vydrží. A i kdyby se sklo náhodou rozbilo, fólie jej i rozbité udrží pohromadě, což znamená dodatečnou ochranu pro vaši rodinu, zaměstnance i klienty.

Bezpečnostní fólie zpomalí vstup nezvaných návštěv k vám domů i do vašich komerčních prostor. Vy tak budete mít více času na to zavolat pomoc.

Chrání před zloději i před živly

Bezpečnostní fólie chrání vás a vaši domácnost nejen před násilným vniknutím nezvaných návštěv, ale i před přírodními živly. Na rozdíl od alarmu, který vám v silném větru nebo krupobití moc nepomůže, ochrání bezpečnostní fólie na sklo vaše okna před rozbitím.

Kdo má děti, ten ví, že při hře s míčem se může stát cokoliv. Stačí jedna špatně kopnutá penalta a můžete volat sklenáře. Tedy pouze pokud nemáte instalovanou bezpečnostní fólii. Ta totiž dost možná zabrání rozbití skla, a i kdyby se rozbilo, udrží jej pohromadě v rámu, takže nemusíte mít strach, že by se navíc ještě někdo pořezal o střepy.

Blokuje 98 % UV záření

Kromě toho, že zlepšuje zabezpečení vaší domácnosti nebo firmy, má bezpečnostní fólie ještě jednu skvělou vlastnost navíc: blokuje škodlivé ultrafialové záření. Tím chrání před jeho vlivem nejen osoby uvnitř interiéru, ale i veškeré vybavení. UV záření totiž způsobuje blednutí barev, a to jak na nábytku, tak i na obrazech nebo podlahových krytinách. S bezpečnostní fólií na sklo se toho ale bát nemusíte a vaše vybavení zůstane jako nové mnohem déle.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!