Jsou bezpečnostní fólie na okna opravdu účinné?

29.4.2022

V dnešní nejisté době si stále více lidí uvědomuje, jakou cenu má pocit bezpečí, především bezpečí rodiny. Možná se úvahami nad tím, jak vaší rodině zajistit ještě větší bezpečí zrovna zabýváte i vy. O bezpečnostních okenních fóliích jste již něco zaslechli, ale váháte, jestli opravdu splní to, co slibují?

Stručně řečeno: pokud necháte lepení bezpečnostních fólií na profesionálech, pak se úroveň zabezpečení vašeho bydlení nebo kanceláře rozhodně zvýší. Bezpečnostní fólie na sklo chrání nejen před násilným vniknutím osob, ale pomáhá i proti poškození oken živly (například kroupami nebo silným větrem), stejně jako zabraňuje poranění střepy v případě, že se sklo rozbije.

Fólie vs. mříže

Věděli jste, že bezpečnostní fólie na oknech představuje zhruba stejný stupeň ochrany před vniknutím nežádoucích osob, jaký poskytují okenní mříže? Fólie totiž i v případě rozbití skla drží střepy pohromadě v rámu okna, a udělat do ní dostatečně velký otvor, aby jím prošel člověk trvá zhruba stejně dlouho jako přepilovat nebo vytrhnout mříže.

Ve skutečnosti mají fólie ve srovnání s mřížemi mnohem více výhod:

Bezpečnostní fólie dovedou zvýšit odolnost skla ve vašich oknech až trojnásobně. To znamená podstatně nižší riziko nejen vloupání, ale i nechtěného náhodného rozbití okna, třeba během hry s míčem.

Ochrana, kterou uznávají i pojišťovny

Zabezpečení oken pomocí certifikovaných bezpečnostních fólií SCX uznávají i pojišťovny, a většina z nich řadí fólie do stejné kategorie ochrany jako mříže. Pro vás to může znamenat i slevu na pojistném u pojištění majetku.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!