Jaké fólie na okna vybrat?

27.11.2023

Jak jste si mohli všimnout, fólií na sklo existuje několik různých druhů, podle efektu, jehož lze s jejich pomocí dosáhnout. Jednotlivé fólie v rámci každého typu se pak od sebe liší nejen intenzitou efektu, ale například i dalšími specifickými vlastnostmi. Jak si však z výsledného množství vybrat tu správnou fólii, která přesně splní vaše očekávání?

Co všechno fólie na sklo dovedou

Fólie na sklo mohou být skvělým řešením hned několika nepříjemných situací. Navíc s nulovými náklady na provoz a ve srovnání s alternativními řešeními relativně nízkou pořizovací cenou. Jaký typ fólií se hodí právě pro vás?

Protisluneční fólie nabízíme v mnoha variantách

Protisluneční fólie neboli pasivní klimatizace dovedou v horkém létě snížit teplotu v interiérech až o několik stupňů. Naše firma instaluje různé druhy protislunečních fólií: interiérové i exteriérové (tedy instalované buď na vnitřní, nebo vnější stranu okna), s různým stupněm odstínění, ale i se speciálními efekty — například kouřovou nebo zrcadlovou fólii, která vám navíc během dne zajistí v interiéru i dostatek soukromí.

Bezpečnostní fólie s několika stupni ochrany

Také bezpečnostních fólií nabízíme vícero druhů, lišících se stupněm ochrany, jež dovedou poskytnout. Od ochranných fólií, vhodných především do rodin s malými dětmi nebo do míst se zvýšeným pohybem osob coby prevence poranění ostrými střepy v případě náhodného rozbití skla, až po zesílené bezpečnostní fólie, které zadrží i hozený kámen.

Termoizolační fólie: ušetří vám za energie

Termoizolační fólie je jen jedna — ale bohatě vydá hned za několik. Pohledem ji na okně téměř nepoznáte, zato ale oceníte její izolační vlastnosti. Během topné sezóny zefektivní váš systém vytápění, čímž vám pomůže ušetřit nemalé částky.

Privátní fólie elegantně zajistí potřebné soukromí

Mléčně bílá privátní fólie vytváří efekt pískovaného skla, čímž zajistí oboustrannou neprůhlednost při zachování průsvitnosti. To znamená, že zajistí jak dostatečné soukromí, tak adekvátní prostup denního světla. Jde o ideální řešení jak pro koupelny nebo toalety, tak pro prosklené zasedací místnosti v rámci kancelářských budov.

Kromě ceny mají navíc privátní fólie oproti pískovanému sklu ještě další výhodu — v případě potřeby je možné vrátit skleněnou tabuli do původního stavu.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!