Jak vám termoizolační fólie pomůže udržet teplo doma

30.12.2021

Máte během zimy pocit, že se doma zkrátka neohřejete, ani když pustíte topení naplno? Dohřeje vás pak jen účet za vytápění, který je rok co rok vyšší, a i tak jste doma chodili ve dvou svetrech… Dost možná jsou na vině okna. Právě ta se totiž nejvíce podílejí na tepelných ztrátách většiny budov.

Potom máte dvě možnosti: nechat okna vyměnit, což je dost drahé a časově náročné, anebo můžete zvolit mnohem levnější a méně náročnou variantu, tedy instalaci termoizolační fólie. Její aplikace nevyžaduje žádné nepříjemné bourání nebo vrtání a investice do ní se vám rychle vrátí, často již během prvního roku.

Jak to funguje?

Termoizolační fólie se do oken instaluje z jejich vnitřní strany. Na pohled pak ani nepoznáte její přítomnost, jelikož výborně propouští přirozené denní světlo — nemusíte se tedy bát ani o vaše květiny. Fólie blokuje pouze škodlivé UV záření, což pro vás znamená extra ochranu nábytku, koberců i obrazů před vyblednutím barev.

Teplo je fólie schopná udržet v interiéru díky vzácným kovům a jejich oxidům, jež jsou na ní během výroby v tenkých vrstvách napařovány. Výsledkem je fólie, schopná odrazit zpět do interiéru až 60 % tepla, které by jinak bez užitku uteklo oknem ven. Tepelný koeficient vašich oken se tak s fólií může zlepšit až o 25 %. A to pro vaši peněženku znamená velkou úlevu!

Mimo to dokáže termoizolační fólie úplně zabránit, případně alespoň minimalizovat rosení oken během chladnější poloviny roku. Povrch termoizolačních fólií je speciálně tvrzený a odolný vůči poškrábání. Strach nemusíte mít ani v případě, že by se okno náhodou rozbilo: fólie totiž udrží střepy pohromadě a zabrání tak nepříjemným a nebezpečným řezným zraněním.

Konzultace je vždy na místě

Jelikož je termoizolační fólie vhodná pouze pro některé typy oken, je vždy na místě konzultovat vhodnost její instalace s profesionály. Stačí, když vyplníte kontaktní formulář, a my se vám ozveme zpět. Společně pak vybereme to nejvhodnější řešení, šité vám na míru.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!