Jak vám fólie pomohou ušetřit

7.10.2021

Jak důležitý je tepelný komfort, o tom není sporu. Proti chladu se tak během zimy bojuje topením a proti nesnesitelnému horku v létě zase klimatizací. Jenomže provoz obojího něco stojí — a se zdražováním elektřiny bude tato částka ještě větší. Jak tedy ušetřit, aniž byste si museli odpírat pohodlí?

Jednoduchým a cenově dostupným řešením jsou právě fólie na sklo, konkrétně protisluneční a termoizolační. V porovnání s výměnou oken je to řešení doslova za hubičku, a navíc vám v létě i v zimě pomůže ušetřit nemalé částky na energiích.

Okna jsou z energetického hlediska často nejslabším článkem v obálce budovy. Zároveň ale vnáší do interiéru tolik potřebné přirozené světlo a poskytují krásný výhled. Fólie jsou skvělé právě v tom, že zlepší energetické vlastnosti okna, aniž by ovlivnily jeho pozitivní vlastnosti.

Jak fólie šetří v létě

Obzvláště v případě, že máte okna orientovaná na jih, může být během léta u vás doma sotva snesitelné horko. Je sice možné řešit tento problém klimatizací, ale její delší provoz pak rozhodně pocítíte na účtech za elektřinu. Zatažené žaluzie či rolety by zase interiér zbavily přirozeného světla, což by špatně nesly jak pokojové rostliny, tak i lidská psychika.

Fólie na sklo dokáží zablokovat velkou část tepelné složky slunečního záření a účinně tak zabraňují nežádoucímu přehřívání interiéru. Klimatizaci tak leckdy ani nebudete potřebovat. Na rozdíl od rolet fólie neovlivní váš výhled ven, ani přístup přirozeného denního světla dovnitř.

Jak vám pomůže fólie v zimě

Pokud vás v zimě trápí tepelné ztráty skrz okna a nemůžete si je z různých důvodů nechat vyměnit za nová, je termoizolační fólie přesně to pravé pro vás! Jelikož zadrží až 60 % sálavého tepla uvnitř interiéru, pomůže vám ušetřit značné částky za vytápění.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!