Jak funguje zrcadlová fólie na sklo a kam ji nejlépe instalovat

28.4.2022

Chcete mít doma nebo v kanceláři i přes den trochu soukromí, aniž byste museli zatahovat žaluzie a zároveň vám nebylo horko jako v peci? Potom jsou pro vás protisluneční zrcadlové neboli reflexní fólie na okna jako stvořené.

Co je to vlastně zrcadlová protisluneční fólie

Zrcadlová, nebo také reflexní či odrazová fólie na okna je speciální film, který se instaluje na sklo oken z jejich vnější strany a vytváří na nich zrcadlový efekt. Znamená to, že při pohledu do okna zvenku uvidíte jen svůj vlastní odraz, nicméně z vnitřní strany zůstane váš výhled zachován.

Fólie zablokuje nejen pohledy zvědavců, ale také značnou část tepla ze slunečního záření (až 60 %), a dokonce 98 % škodlivého UV záření. Díky tomu se váš interiér nebude během dne přehřívat a díky UV ochraně se nebudete muset bát ani blednutí barev na nábytku nebo kobercích.

Ovšem pozor, zrcadlová fólie na okna v noci soukromí sama nezajistí. Efekt zrcadla funguje vždycky na té straně, kde je více světla. Jakmile se tedy venku setmí a vy uvnitř rozsvítíte, bude zvenku vidět dovnitř. Soukromí po setmění vám tedy standardně zajistí závěsy či žaluzie.

Hlavní výhody reflexních fólií

Přemýšlíte o instalaci zrcadlových fólií, ale ještě nejste na 100 % rozhodnutí? Tady je několik důvodů, proč byste do toho měli jít:

Budete mít soukromí

Obzvláště v případě, že máte nízko položená okna a vidí do nich každý, kdo jde kolem, jistě toužíte po troše soukromí. Zrcadlová fólie vám jej zajistí, aniž byste se museli vzdát přístupu přirozeného denního světla.

V létě vám doma nebude horko

Reflexní protisluneční fólie propouští do interiéru světlo, ale blokuje až 60 % tepelného záření, takže se v létě nebude interiér přehřívat. To se hodí zejména u oken orientovaných na jih, případně na jihozápad, do kterých se slunce opírá prakticky celý den.

Ušetříte za energie

Jelikož se s okenní fólií vaše interiéry přestanou přehřívat, nebudete je již muset uměle ochlazovat pomocí ventilátoru nebo klimatizace. Tím výrazně snížíte obvyklou letní spotřebu energie, a tím pádem i ušetříte.

Blokují škodlivé UV záření

Zrcadlové fólie na okna dovedou zablokovat až 98 % škodlivého UV záření, které jinak způsobuje blednutí barev nábytku a koberců a urychluje také stárnutí lidské pokožky.

Snižují riziko poranění

V případě rozbití skla udrží instalovaná fólie ostré střepy pohromadě, čímž snižuje riziko pořezání.

V neposlední řadě stojí za zmínku i fakt, že zrcadlové fólie vypadají elegantně, moderně a hodí se téměř ke každému typu stavby. Vy si navíc můžete vybrat z různých stupňů zatmavení, jenž se od sebe liší i propustností světla.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!