Fólie na střešní okna: jaké máte možnosti

9.5.2022

Střešní okna jsou bez diskuze parádní stavební prvek, a navíc i dost oblíbený. Problém může ale nastat v případě, že se do nich často opírá slunce, v důsledku čehož se přehřívá interiér. Pokud jsou navíc vaše střešní okna položená relativně nízko, možná jste si dosud lámali hlavu s tím, jak je lépe zabezpečit. V obou těchto situacích vám mohou pomoci okenní fólie: jde jen o to vybrat si správný typ.

Co se týče instalace fólií na sklo, mají střešní okna svá specifika, jimž je potřeba rozumět a vybrat podle nich i vhodný typ fólie. Rozhodně tedy nedoporučujeme instalaci svépomocí — raději napište nám, my vám rádi pomůžeme.

Protisluneční fólie na střešní okna

Pokud vás trápí letní přehřívání interiéru, bude pro vaše střešní okna nejlepším řešením protisluneční fólie. Ta dokáže zablokovat většinu tepelného slunečního záření a zajistit tak u vás doma nebo v kanceláři příjemné teploty i během letních měsíců. Jelikož tato fólie funguje jako pasivní klimatizace, pomůže vám zároveň ušetřit za elektřinu.

Protisluneční fólie na střešní okna rovněž minimalizuje nepříjemné odlesky na obrazovce televize nebo na monitoru, které jsou častým jevem zejména tehdy, když slunce svítí přímo do střešního okna. Jejich dalším benefitem je i blokace 98 % škodlivého ultrafialového záření, které mimo jiné způsobuje blednutí barev na nábytku a kobercích.

Fólií na sklo můžete vyřešit i zastínění střešních oken, jednoduše tak, že zvolíte fólii s nižší propustností viditelného světla.

Bezpečnostní fólie na střešní okna

Pokud řešíte především otázku bezpečnosti, vyberte na vaše střešní okna některou z bezpečnostních fólií. Fólie proti rozbití střešního okna, která učinila sklo 100% nerozbitným sice neexistuje, ale rozhodně jsou na trhu typy bezpečnostních fólií, jež sklo maximálně posílí a vylepší jeho odolnost proti vnějším vlivům.

I v případě, že se střešní okno rozbije, zůstane i nadále jen obtížně průchodné. Je to díky tomu, že střepy rozbitého skla zůstanou pohromadě nalepené na fólii, která je i nadále bude držet v rámu okna. Pro vás to znamená další plus v podobě ochrany osob v interiéru před zraněním ostrými střepy.

Bezpečnostní fólie funguje jako ochrana okna i před přírodními živly, například před kroupami. I kdyby se sklo kvůli padajícím kroupám rozbilo, fólie jej s velkou pravděpodobností i tak udrží v rámu okna a vy se nemusíte bát vytopení.

Nemůžete se rozhodnout? Pořiďte si obě dvě

Zalíbily se vám oba typy fólií a nevíte, kterému z nich dát přednost? Pořiďte si oba zároveň. Díky tomu, že protisluneční fólie se instaluje z vnější strany okna a bezpečnostní naopak z té vnitřní, můžete mít bez problémů na jednom okně obě dvě.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!