Fólie na sklo pro váš byznys

27.1.2023

Fólie na sklo nejsou jen záležitostí pro domácnosti: využít je můžete i pro své podnikání. Uplatnění najdou jak v restauracích, barech či kavárnách, tak i v obchodech, provozovnách služeb nebo v kancelářích. Co všechno tedy mohou fólie na sklo vašemu podnikání nabídnout? 

Nižší energetická náročnost budov díky protisluneční fólii

Protisluneční fólie na okna může výrazně vylepšit komfort v interiérech prosklených kancelářských budov, obchodů a dalších komerčních prostor s prosklenými stěnami, zejména pokud se do nich celý den opírá slunce.

Protisluneční fólie dokáže v létě snížit teplotu v interiéru, jelikož zabrání průchodu tepelné části slunečního světla skrz sklo. Díky tomu se významně sníží i spotřeba energie, která by byla jinak potřeba k provozu klimatizace.

Zaměstnanci kanceláří určitě ocení i fakt, že protisluneční fólie zmírňuje nepříjemné odlesky, jež normálně znemožňují vidět na monitor počítače.

Fólie jsou ideálním řešením i v případě, že chcete v průběhu pracovního dne dopřát vašim zaměstnancům alespoň trochu soukromí před zvídavými pohledy kolemjdoucích. K tomuto účelu je jako stvořená zrcadlová protisluneční fólie.

Více soukromí a stylový design díky privátní fólii

Na rozdíl od protisluneční zrcadlové fólie, která je vždy neprůhledná pouze z jedné strany, je privátní fólie oboustranně neprůhledná, a tudíž ideální k zajištění soukromí. Privátní fólie je průsvitná, ale nikoliv průhledná: zajistí tedy průchod denního světla, ale zabrání zvědavým pohledům. Navíc má vzhled pískovaného skla, což ve výsledku působí velmi elegantním dojmem.

Privátní fólii je možné vyřezat i do rozličných atraktivních tvarů, a skloubit tak účelovost s dekorativním designem. Oblíbená je její aplikace například v prosklených konferenčních místnostech i kancelářích, ale také v bankách nebo v budovách úřadů, kde je žádoucí zachovávat diskrétní zóny.

Zvýšení zabezpečení díky bezpečnostní fólii

Fólie jsou pro váš byznys přínosné i v oblasti bezpečnosti. Bezpečnostní fólie se v komerčním sektoru ideálně hodí jako dodatečná ochrana pro skleněné výlohy obchodů, jež často bývají terčem útoku vandalů. Bezpečnostní fólie nejenže zpevní skleněnou plochu, ale zároveň dokáže zabránit prohození předmětů jako jsou kameny, a případně dokonce zpomalí vstup pachatele do vašeho objektu.

Pro školy a místa, kde se pohybuje větší množství osob je zase ideálním řešením ochranná fólie na sklo. Ta funguje jako účinná prevence poranění ostrými střepy při náhodném rozbití skla. Sklo se totiž v takovém případě nevysype, ale zůstává držet pohromadě, právě díky instalované fólii.

Zpět na přehled

Napište si o nabídku!